En weg is de aandacht…

En weg is de aandacht…

Geregeld spreek ik ondernemers een op een tijdens een kop koffie. Dat zijn kennismakingsgesprekken, maar ook bij klanten. Dat zijn gesprekken die aandacht vragen van mij, maar ook aan de andere kant van de tafel. Dat is ook logisch, want ik wil graag een prettig contact met de ander hebben. En toch gebeurt het geregeld in zulke gesprekken dat de aandacht ergens anders naartoe gaat: de mobiele telefoon die aandacht vraagt bijvoorbeeld. En ik zal je zeggen, er is niets zo ergerlijk als dat. En toch laten we het gebeuren. Jij ook?

Zelf ook niet Roomser dan de paus
Heel eerlijk, het gebeurt mij ook wel eens. Je zit in een gesprek, je telefoon ligt op tafel, hij staat wel op stil, maar opeens licht hij op (midden in het verhaal wat je met de ander hebt). En dan kijk je er toch naar. Je aandacht is niet meer bij het verhaal van de ander: je luistert niet meer. En wat gebeurt er met de ander? Ik weet een ding zeker: die heeft direct het gevoel dat hij of zij er niet toe doet, niet belangrijk genoeg is. En dan kan ik mijzelf wel voor mijn kop slaan…

Leg hem weg of zet hem uit
Zo simpel is het! Dus niet op stil in je broekzak, want oh wee als je hem voelt trillen in je broekzak. Wat gebeurt er dan met je aandacht? Juist, die is weer weg.

In de volgende blog (Vooroordelen sluiten je oren) wordt er ingegaan welke invloed jouw vooroordelen hebben op je luisteren.