Frisse lucht doet wonderen

Frisse lucht doet wonderen

En daarmee bedoel ik niet het ventileren van de kantoren (ook al blijkt dit heel belangrijk te zijn), maar de buitenlucht ingaan met collega’s!

Zo sprak ik onlangs een potentiële klant die vertelde dat hij iedere dag op bezoek gaat bij een van zijn thuiswerkende medewerkers om samen een rondje te wandelen in de buitenlucht. Ondanks alle regelgeving omtrent covid-19 zorgt hij er op deze manier voor om in verbinding te zijn en te blijven met zijn teamleden.

Toen dacht ik: wat een mooi voorbeeld! Je bent buiten, in de frisse lucht, en kan op deze manier toch iedereen persoonlijk spreken en meekrijgen wat er echt speelt bij je medewerkers.

Win-win op meerdere vlakken

Zo’n klein gebaar zorgt voor een win-win situatie voor iedereen. Door op deze manier tijd, aandacht en energie te steken in je medewerkers ben je als ondernemer ECHT in verbinding.

Je geeft je medewerkers het gevoel dat zij er nog steeds toe doen en je zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarnaast is het ook mooi meegenomen dat wandelen in de buitenlucht zorgt voor een leeg hoofd en een gezonde medewerker. Even uit de dagelijkse sleur! En door buiten te zijn, krijg je vaak weer allerlei creatieve ideeën. Grote kans dat je productiviteit ook zal toenemen door op deze manier er even uit zijn!

Hand in eigen boezem

Om heel eerlijk te zijn: ik doe het ook veel te weinig (lees: nooit). Ik gun mijzelf eigenlijk nooit echt de tijd om iedere dag een 15-30 minuten de tijd om even buiten te gaan wandelen. Gek eigenlijk. Ik weet wat de voordelen zijn en toch laat ik mij ook meeslepen in de waan van de dag. En hoe mooi is een dergelijk idee, om dat samen met een van je medewerkers te doen. Nu begrijp ik dat het voor een kleiner team makkelijk in te richten is, dan een groter team. Maar ook daarvoor zijn allerlei oplossingen te bedenken.

Ik weet voor mijzelf wel een ding: het is tijd om dat maar eens in te voeren! Wie gaat er mee?