Groeit het managen van personeel jou boven je hoofd?

Groeit het managen van personeel jou boven je hoofd?

De groei zet door…
Het gaat goed met je bedrijf. Het aantal klanten blijft maar groeien en de orderportefeuille groeit gestaag mee. Hierdoor blijft het nodig om nieuwe medewerkers aan te trekken. Maar langzaamaan merk je: in sommige gevallen ben je te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Dingen beginnen te wringen, bij jou maar ook bij je medewerkers. En als je pech hebt, ook nog eens bij je klanten. Herkenbaar?

Keuzes maken
Doordat je groeit is het zaak dat jij keuzes gaat maken. Welke dingen blijf ik zelf doen en welke zaken geef ik uit handen? En hier kom je voor jou, maar ook voor vele collega-ondernemers, op een lastig punt: wat kan, wil en durf ik uit handen te geven? Hierin moet jij gaan bepalen wat vind ik zelf leuk om te blijven doen, waar liggen mijn kwaliteiten? Welke werkzaamheden hoef ik niet persé zelf te doen, maar kan ik ook uit handen geven? En hierin is weer van belang om te gaan kijken welke kwaliteiten hebben mijn medewerkers.
Voor jou betekent het uit handen geven van werkzaamheden het begeleiden en opleiden van degene die het moeten gaan uitvoeren. En hier zie ik het nog wel eens spaak lopen.

Om te voorkomen dat dit echt spaak gaat lopen geef ik in mijn volgende blog (Voelt loslaten voor jou als een sprong in het diepe?) een aantal handvatten die hierbij kunnen helpen.