Ik doe er ook toe…

Ik doe er ook toe…

Het investeren in de ontwikkeling van je medewerkers is van onschatbare waarde, maar erkennen we dat ook echt wel voldoende als ondernemer? Ik vraag het mij soms echt af.
Als je bij jezelf nagaat wanneer je de meeste ideeën krijgt ter verbetering van je bedrijf, wanneer is dat dan? Niet wanneer je dag en nacht heel hard aan het rennen bent om alle werkzaamheden af te krijgen…

En wanneer denk je dat je medewerker denkt: ik doe er ook toe…?

Geeft een boost
Wanneer een medewerker de mogelijkheid krijgt om in jouw tijd een opleiding, cursus of workshop te volgen welk ook nog eens door het bedrijf bekostigd wordt zorgt dit voor een enorme boost. Tijdens een dergelijke opleiding leert je medewerker altijd wel weer nieuwe dingen, verbeteren de persoonlijke vaardigheden en groeit het zelfvertrouwen, wat weer resulteert in meer energie en motivatie bij je medewerker. Hoe gaaf is dat!

Sluit wel aan bij de behoefte
Belangrijk is wel om eerst erachter te komen welke behoeften heeft jouw medewerker? Waarin wil zij zich ontwikkelen? In welke richting wil zij zich richting de toekomst bewegen? Zomaar een aantal vragen waarvan het antwoord sterk bepalend is waarin jij geld gaat stoppen. Maar je zult zien, als de opleiding, cursus of workshop hierbij aansluit, de uitkomsten verassend zullen zijn!

Het motiveren van je bestaande medewerkers is heel belangrijk! Waarom, lees je in de volgende blog (Nieuw personeel, waar haal ik ze vandaan?)(Nieuw personeel, waar haal ik ze vandaan?)(Nieuw personeel, waar haal ik ze vandaan?).