Is luisteren nou echt zo moeilijk?

Is luisteren nou echt zo moeilijk?

Hier kan ik volmondig op antwoorden: JA! Althans, ECHT luisteren is ontzettend moeilijk. Je zal misschien denken, wat een onzin. Als ik niet zou luisteren naar de behoefte van mijn klanten, dan had ik ook niet het bedrijf zoals het nu is. Deels klopt dat zeker, maar je zult zien dat ECHT luisteren naar je klanten, medewerkers, of partner een stuk laster is dan je denkt. Hoe vaak gebeurt het niet dat je luistert vanuit een eigen interpretatie? Neem nu eens bij je klant, daar denk je toch maar aan een ding…: hoe kan ik hier geld gaan verdienen?!

Is dat zo gek dan?
Nee, dat is het niet. Iedere ondernemer moet geld verdienen om zijn bedrijf draaiende te houden. Echter als je het over ECHT luisteren hebt, dan is het vooral zaak dat je goed luistert naar hetgeen je klant verteld over zijn behoefte. Zo sprak ik onlangs een fotografe. Zij vertelde mij een verhaal van een klant waarvoor zij een bedrijfsrapportage mocht maken. In het vooroverleg had haar klant uitgelegd wat ze verwachtte. De fotografe heeft meerdere foto’s gemaakt, met in haar achterhoofd het vooroverleg. Echter toen ze de foto’s aan de opdrachtgever liet zien, paste dit helemaal niet bij hetgeen wat was gevraagd (volgens de opdrachtgever).

Klopt het wat ik heb gehoord?
Dat is dé vraag die je kunt stellen om zeker te weten of hetgeen jij hebt gehoord van de klant ook klopt. Dat is wat ik de fotografe onlangs ook heb mee gegeven. Want je hebt hier te maken met twee verschillende perspectieven, en die zullen lang niet altijd overeenkomen. Ik weet zeker dat als je bij jezelf nagaat of dit ook bij jou gebeurd, dan kan ik hier ook volmondig op antwoorden: JA!

Welke invloed heeft jouw behoefte nu echt op luisteren? In mijn volgende blog (Ik wil…) leg ik uit welke invloed jouw behoefte heeft op ECHT luisteren.