Maar ik wil helemaal geen zanger worden…

Maar ik wil helemaal geen zanger worden…

Dat komt misschien wel bij jou op als je deze blog leest. In de afgelopen blogs zijn we ingegaan op de invloed van non-verbale communicatie op hetgeen wat wij zeggen. Uiteindelijk is het zo dat 93% van je communicatie non-verbaal is, 93%?! En van die 93% wordt 38% bepaald door het tempo waarin je spreekt, de intonatie die je gebruikt en het volume wat je gebruikt. Wist jij dat? En misschien belangrijker, ben je je er bewust van? Misschien denk je nu bij jezelf, nou en? Ook dit is dus heel bepalend in hoe een ander een gesprek met jou ervaart.

Een voorbeeld van mijzelf

Ik verzorg zelf al een aantal jaar trainingen aan mensen die beter willen leren communiceren, en vooral ook beter willen leren luisteren. Dergelijke trainingen wordt gegeven aan groepen tussen de 5 en 150 mensen. Heel wisselend dus. Ik ben zelf opgegroeid op een manegebedrijf, en ik verzorg ook daar nog instructie. Dit zijn ruimtes van minimaal 20 bij 40 meter, een groot oppervlak dus. Daar komen vaak ook nog de omgevingsgeluiden bij van andere paarden, mensen en voertuigen op het erf. Dus volume is hierbij belangrijk. Totdat je in een gesloten ruimte gaat staan met 10 man en die dichtbij je gaan zitten…

Toen ik begon met het geven van trainingen was ik mij lang niet altijd bewust van mijn volume, totdat iemand naar mij toe kwam en zei: “wat je verteld is super interessant, alleen doordat je zo hard praat vind ik het lastig om naar je te luisteren.”

Maar ik geef geen trainingen;

Dat kan wel zo zijn, maar uiteindelijk heeft ook jouw stemvolume heel veel invloed op hoe een gesprek wordt ervaren. Neem nou als voorbeeld een gesprek met een medewerker die jou vertelt dat hij iets heel ernstigs heeft meegemaakt, dan is het heel prettig wanneer hij ervaart dat jij echt aangesloten bent in hetgeen hij vertelt. Dan zal jouw boodschap: “wat verschrikkelijk voor je” heel anders overkomen wanneer je dat met een zachter, inlevend stemgeluid brengt dan wanneer je dit zegt alsof je in een rijbaan lesgeeft van 20 bij 40 meter.

In de volgende blog gaan we een andere wending maken. We gaan a.d.h.v. voorbeelden je nog meer meenemen met het belang van in contact zijn met je medewerkers.